Ученици събират средства за десетокласник с мускулна дистрофия

Мисия Варна

28-02-2012, 12:44

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Почти всеки възрастен казва "те малките мислят само за компютри и да хайманосват". Време е да докажем на всички тези хора, че можем. Ние ученици от 9 до 11 клас организираме това за наш приятел. 

Поредица от благотворителни концерти организират талантливи ученици от Варна.

Чрез тях те набират средства за лечението на десетокласник от СОУ „Васил Друмев”, който страда от прогресивна мускулна дистрофия.

Концертите са тип микрофонът е ваш и се провеждат всеки понеделник от 18 часа. Първият, който бе под надслов „Варненските таланти подкрепят живота”, бе вчера под Пикадили Чаталджа. В него взеха участие ученици от няколко варненски училища. Единадесетокласник с творчески псевдоним CJ Max изпя две авторски рап-песни, седмокласничките от „Васил Друмев” Христина и Николета изпълниха песен на Галена и Борис Дали, Павел, който е в дванадесети клас в Професионалната гимназия по електротехника танцува брейк, а осмокласника от Музикалното училище Георги Янков изпя парче на Алиша Кийс.

Идеята на поредицата концерти възникнала спонтанно. На 22 декември миналата година учениците от „Васил Друмев” организираха благотворителен спектакъл в зала „Пленарна” на община Варна. Така се запалили и други тийнейджъри. С най-дейните по събирането на паричките за болното дете – съучениците му Деница-Мария Богоева и Георги Василев, се свързали момчета и момичета от най-голямата неформална младежка група във Фейсбук от Варна – „Тийн парти Варна”.

Десетокласничката от Варненската търговска гимназия Даяна Петрова, единадесетокласника от Седма гимназия Пламен Янков и други се наели да помагат. Всички заедно решили да организират концерти. „На първия бяхме малко, но се надяваме в следващите да бъдем повече. Нашата мисия е да подкрепяме таланта в хората и едновременно с това да помогнем и на десетокласник. Целта е събуждане и подпомагане на милосърдието, взаимопомощта, патриотизма и любовта”, споделя Даяна. „Почти всеки възрастен казва "те малките мислят само за компютри и да хайманосват". Време е да докажем на всички тези хора, че можем. Ние ученици от 9 до 11 клас организираме това за наш приятел. Ние имаме сърца и ще докажем, че не сме безхарактерни и не витаем в облаците, а се сблъскваме с реалността”, допълва Пламен Янков във Фейсбук.