Младежи обсъждат психологията зад решетките

Архив Бургас

27-02-2012, 15:49

Автор:

БургасУтре

Всичко от Автора

Чрез подобни консултации запознаваме младото поколение с различни  гледни точки и как действията ни могат да променят начина ни на живот, обясниха организаторите.

Психологичен портрет на затворниците, интересни случаи и конкретно поведение зад решетките обсъдиха с психолози ученици към Сдружение „Младежки Глас”.

Лекторите обобщиха, че затворниците идват от конфликтни семейства, не са получавали обич и натрупвания с години гняв ескалира и води до физически действия. Нерядко те са зависимости и от психотропни вещества, казаха още специалистите.

''Чрез подобни консултации запознаваме младото поколение с различни  гледни точки и как действията ни могат да променят начина ни на живот. Тази и други подобни консултации има заложени по проекта за следващите два месеца'' каза Красимира Боева от МИКЦ – Бургас „Гласът на младите” към сдружението.

Над 400 младежи общо са се включили в срещите, организирани в  английската гилмазия и механотехникума.

През март клуб ''Противодействие на младежката престъпност'' ще посетят  Първо РУ, за да се запознаят с работата на униформените.

В най-скоро време се очаква да бъде пуснат и интернет портал, където всеки да може да се информира за предстоящите теми.