Принцът на Монако в болница след бой в нощен клуб

Архив Бургас

21-02-2012, 12:03

Автор:

БургасУтре

Всичко от Автора

24-годишният принц Пиер Казираги е със счупена челюст и прорезни рани

Шумен спор, прераснал в бой, вкара в болницата принца на Монако Пиер Казираги, предаде ABC.

Неприятният инцидент е станал в клуба Double Seven в Манхатън.

Казираги влязъл в заведението заедно със свои приятели. След известно време между него и американски бизнесмен на име Адам Хоук избухнала разпра, която прераснала в юмручен бой.

Според показанията на очевидци принцът, заедно с трима свои приятели, се прибилижил до масата на Адам Хок, бивш съдържател на клуба и започнал кавгата. В крайна сметка спорът бързо прераснал в бой, но 47-годишният Хок се оказал по-корав от 24-годишния Казираги и набързо приключил нещата с няколко премерени юмручни удара.

Казираги е получил медицинска помощ и не е бил задържан в болницата. Адвокатът на Казираги твърди, че неговият довереник си седял мирно и кротко, когато Хоук се нахвърлил отгоре му, а принцът е действал при самозащита

"Лицето на Пиер буквално беше смазано – имаше кръв и сини, може би и счупвания. Със сигурност ще има нужда от намеса на пластичен хирург", твърди един от свидетелите на сбиването.

Адам Хок е задържан от полицията и му е повдигнато обвинение за физическа саморазправа. Според самия Хоук принцът започнал разпрата - нагрубил него и неговите приятелки - известни руски фотомодели.

Пиер Казираги е син на Каролина Монакска и внук на Грейс Кели.

Преди дни в болница беше приет и холандският принц Йохан Фрисо. Той пострада при лавина в австрийски курорт и остана под снега 15 минути преди да бъде открит от спасители. Вторият син на кралица Беатрикс остава в критично, но стабилно състояние.