Агенцията по вписванията вече с нов шеф

Архив Бургас

20-02-2012, 18:41

Автор:

БургасУтре

Всичко от Автора

Юлиян Митев е юрист с над 14 години юридически стаж, владее отлично английски, немски и руски език. Досега работи в администрацията на ВСС, като директор на дирекция „Съдебна дейност и информационни технологии"

Юлиян Митев е новият изпълнителен директор на Агенцията по вписвания.

"Най-важното е да въведем ясни правила в Агенцията по вписванията", каза новият изпълнителен директор на Агенцията по вписванията Юлиян Митев, предаде „Фокус”.

"Получих покана в петък в качеството си на експерт. Това, което разбирам е доста смущаващо – раздаване на бонуси и лоша работа на агенцията. Първата ми работа ще бъде да има ясни правила за разпределяне на бонуси", каза Митев.

"Юлиян Митев е юрист с над 14 години юридически стаж, владее отлично английски, немски и руски език. Досега работи в администрацията на ВСС, като директор на дирекция „Съдебна дейност и информационни технологии”, представи го министърът на правосъдието Диана Ковачева.

"Смятаме, че от всички кандидатури г-н Митев има най-дълъг юридически стаж и най-сериозен административен опит. Той има необходимите лични, професионални качества и необходимата доза почтеност, за да поема една толкова ключова агенция", допълни Ковачева. Тя посочи, че за избора му е натежал опитът на Юлиян Митев в информационните технологии и обществените поръчки, ключови за Агенцията по вписванията.

Както БургасУтре.бг вече информира, предшественичката му, Виолета Николова, стана вторият ръководител на държавна агенция за последните дни, която загуби поста си, като и сега една от причините е раздавани бонуси.

Тя бе освободена от поста и заради лоши резултати от одита. Николова сама си е дала 48 хиляди лева миналата година, но е възможно и да са много повече, тъй като е отказала достъп до информацията с мотива, че това са лични данни.

Освен това екс-министърът на правосъдието и настоящ вицепрезидент Маргарита Попова отделно й е дала 24 хил. лв. допълнително възнаграждение.

Управителят на НЗОК д-р Нели Нешева подаде оставка миналата седмица заради получени от нея 13 хиляди лева, също като бонуси.