Атентат в Нигерия отне живота на повече 30 души

Новините

20-02-2012, 20:20

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Все още не е съвсем ясно, но очевидно терористи са нападнали хората на пазара, вземайки най-малко 30 жертви, сред които жени и деца.

Нигерийски ислямист взриви бомби и откри огън по хората в пазар в град Майдугури.

Жертвите са най-малко 30, казват очевидци и медици.

Предполага се, че атентаторът е член на ислямската секта Боко Харам. Стрелецът е открил огън по всичко живо на пазара, казват очевидци. Сред жертвите има жени и деца.

„Броят на жертвите не може да е по-малък от 30”, заяви медицинска сестра от болницата в Майдугури.

Военните от своя страна потвърждават нападението, но отричат да има цивилни жертви. Твърдят, че силите на реда са убили 8 терористи и безопасно са взривили заложените бомби.

„Около 13:30 на пазара Бага няколко въоръжени мъже - членове на Боко Харам, нападнаха цивилните”, заяви лейтенант Хасан Мохамед, говорител на спецсилите на града.

„Има няколко ранени, но нито един смъртен случай”, каза лейтенантът.

Въпреки твърденията на военните историите на местните търговци се преповтарят: „Терористите просто откриха огън по хората. Видях три военни камиона да напускат площада пълни с трупове. След това имаше няколко експлозии.”

Преди да започнат да стрелят по търговците и клиентите, въоръжените мъже са обвинили търговците, че „са съюзници на военните”. „Вече сме във война с вас”, извикал един от терористите преди стрелбата.

Миналата седмица търговците са надвили терорист от Боко Харам и са го предали на военните.