Продавачка в бензиностанция във Варна инсценира грабеж с нож

Мисия Варна

20-02-2012, 12:18

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Ревизията показала, че след престъплението са изчезнали около 1000 лева оборот, цигари и ваучери за телефон 

Продавачка в бензиностанция е инсценирала грабеж. Заедно с приятелката си от монтанско младата жена измислила сценарии за обира.

Сигналът е получен миналия петък в Първо РУП, подаден от управителката на бензиностанция, която се намира в южна промишлена зона. Жената се жалвала, че неизвестен е извършил грабеж след заплаха с нож.

Пред полицаите продавачката разказва, че около 4,25 ч в помещението влязъл непознат с червена шапка с козирка и гащеризон. Той поставил острието на нож на гърлото й и заповядал да заключи и да му даде оборота. След това я блъснал върху стелаж с цигари и когато продавачката се свестила я отвел до вратата. Там провел разговор по телефона си, в който съобщил на някого, че е готов. После поискал да се отключи вратата и напуснал помещението.

Ревизията показала, че след престъплението са изчезнали 975 лв. оборотни пари, различни марки цигари на стойност 966 лв. и ваучери за телефон за 44 лв. 

При работата по случая се изяснява, че се касае за инсценировка, след предварителна договорка между продавачката и приятелката й от монтанското село Комощица.
Двете са задържани за 24 часа. Вещите са намерени и иззети.