Anonymous обещават "Глобално затъмнение" на 31 март

Новините

17-02-2012, 16:25

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Операцията "Глобално затъмнение" ще удари 13-те DNS сървъра, които представляват основата на световната мрежа, и на практика да ще спре интернет

Хакерската група Anonymous (Анонимните) заплаши да спре интернета в целия свят на 31 март, съобщи сайтът webpronews, цитиран от news.expert.bg.

Операцията "Глобално затъмнение" обещава да удари 13-те DNS сървъра, които представляват основата на световната мрежа.

Атаката ще бъде извършена чрез софтуер, който нарушава работата на тези сървъри. Когато те не могат да отговорят на запитвания за т.нар. система за имената на домейните (DNS), потребителите не могат да отворят желаните страници и смятат, че интернетът "не работи".

Протестът този път е насочен срещу СОПА, Уолстрийт, безотговорните правителства и банкерите, които от егоизъм и чист садизъм са довели света до гладна смърт, се казва в изявление на групата.

От webpronews отбелязват, че не могат да гарантират достоверността на заплахата. От там са поискали коментар от малкото потвърдени "Анонимни", но все още няма потвърждение.

Експерти пък се съмняват, че акцията ще бъде успешна. 13-те DNS сървъра са разположени по целия свят. Всеки от тях на практика представлява разклонение от множество сървъри с общ IP адрес. В системата по този начин са свързани общо 259 сървъра към различни провайдъри.