Два трупа след спор между ромки

Архив Бургас

13-02-2012, 10:28

Снимка:

Интернет

Автор:

БургасУтре

Всичко от Автора

42-годишната Калинка Ангелова и 43-годишният Чавдар Димчев починали от раните си, други трима мъже са в тежко състояние.

Двама загинаха при кърваво меле в ромската махала на Чирпан, пише в.Труд. 42-годишната Калинка Ангелова и 43-годишният Чавдар Димчев починали от раните си, други трима мъже са в тежко състояние. Мелето станало около 20 ч в събота на улица "Победа" в Чирпан, а причината: гневни реплики между жени от две ромски фамилии заради съпруга на едната от тях.

40-годишната Роса и съперницата й Дуда се хванали за косите заради собственика на магазин в квартала - Нури. Фаталният мъж е съпруг на Дуда, но тя го подозирала в забежки с комшийката. Същия ден Роса отишла да обясни на жената, че няма нищо общо със собственика на магазина. Вместо да изгладят нещата, те се счепкали и трябвало съседи да ги усмиряват. Вечерта двете отново седнали на една маса в компания с роднини. Привидно скандалът бил изгладен. Но след като обърнали няколко чашки, жените се разпалили и отново почнали кавгата. В този момент техните роднини започнали бой, въоръжени с подръчни средства. "Размятаха брадви, вили, лопати. Беше страшно", разказват очевидци на трагедията.

В заформилото се меле Чавдар Димчев бил ударен с тъп предмет по главата и издъхнал на място. Братята му Илия и Иван са в болница с фрактури на черепа, но без опасност за живота. Племенникът му Данчо бил прострелян в лявото рамо със самоделно оръжие от преправена метална тръба. Ранен бил и 18-годишният Пеньо Стефанов. Петимата се "сражавали" на страната на фаталната Роса.

При сбиването удари в главата отнесла и 41-годишната Калинка Ангелова. Жената била отведена в болницата в Стара Загора с разбит череп. Въпреки усилията на лекарите тя починала.

За кървавата разпра за 24 часа са задържани 31-годишният Кольо Станчев, брат му Борис (42 г.) и неговият син Тиньо Тинчев. Установено е, че племенникът на убития Чавдар - Данчо, е нанесъл смъртоносния удар в главата на Калинка. Той е приет за лечение заради огнестрелната рана в рамото.

В махалата твърдят, че убитият Чавдар е отишъл да разтърве компаниите. "До тялото му намерих счупена на три лопата. Сигурно са го били с нея", обяснява през сълзи жена му Анка Демирова. Двамата с покойния й съпруг имат шест деца. Той работел в птицеферма наблизо. Сега жената не знае как ще изхранва чедата си, не може дори да прибере трупа от Стара Загора, защото няма пари да го погребе.

Убитата Калинка пък е снаха на фаталния Нури, заради когото започнал боят. Любовницата на ромския Ромео - Роса, била омъжена, имала деца и внуци. Съпругът й обаче работел в чужбина. Забежките й с чуждия мъж били известни на хората в махалата, но никой не очаквал, че ще се стигне до кървава трагедия.