100 деца се спускат в гигантския слалом в парк "Родопи"

Архив Пловдив

09-02-2012, 15:15

Автор:

Петя Коленцова

Всичко от Автора

На парк "Родопи" има 3 метра сняг и перфектни условия за ски.

"Утре ще имаме неверотната възможност да наблудаваме как 100 скиора на възраст от 6 до 10 години показват завидни умения при дисциплината гигантски слалом и ще се борят за купата на Еко хотел "Здравец", съобщи за Plovdivutre.bg ръководителят на екстремната надпревара Лазар Моллов. Стартът на състезанието ще бъде даден точно в 10 часа от областния управител на Пловдив Здравко Димитров, а мястото на провеждане - пистата на едноименния хотел. Желание да участват са изявили всички ски клубове у нас - от София,  Чепеларе, Банско, Боровец, Пампорово.

"Наградният фонд е много добър - медали, купи, предметни нагарди като ски, обувки, каски, а за всяко дете домакинът е осигурил и шоколади", уточни Моллов, който не скри вълнението си и каза, че очаква утре да се заформи един зрелищен ан умения и хубав спортен празник.

По думите на ръководителя на надпреварата на парк "Родопи" има 3 метра сняг и перфектни условия за ски.

Организатор на турнира е пловдивският ски клуб „Тракия – САГ”. Състезанието е кръг от националната купа по ски алпийски дисциплини за деца до 10 години от календара на Българската федерация.