Диетите – опасни през зимата

Архив Пловдив

08-02-2012, 15:14

Снимка:

FHM

Автор:

Анастасия Близнакова

Всичко от Автора

Вместо да се заседяваме пред телевизора най-добре да се запишем на някакъв спорт, на танци или да избъшем праха на домашните гирички и да ги ползваме по предназначение.

Вталяването чрез диети през зимата може да се окаже не само трудно, но и опасно за тялото. Вредно и безполезно начинание. Освен отслабването с треперене и от време на време лунна диета, всичко друго са напразни усилия, които отгоре на всичко са опасни за здравето.

През зимния период е най-добре да се постараем да запазим килограмите си от есента, вместо да си поставяме нереалистични цели. В никакъв случай гладът не е решение за влизането в добрата физическа форма, нито компенсация, за това, че се движим по-малко.

Вместо да се заседяваме пред телевизора най-добре да се запишем на някакъв спорт, на танци или да избъшем праха на домашните гирички и да ги ползваме по предназначение. Храненето трябва да е често, в малки количества и естествено подбрано – приоритет да бъдат здравословните продукти и храни. Ако успеем да задържим килограмите си от есента ще е цяло постижение.

Но, ако пък качим някое и друго килограмче не трябва да се отчайваме, а да наблегнем на широките екстравагантни пуловери. Спасението ще дойде напролет. Тогава без много условия и вложени средства можем да влезем във форма – бягане на местния стадион или в парковете, каланетика вкъщи, ходене пеша и забравяне за услугите на градски транспорт.