Катастрофа с ТИР затвори магистрала Тракия

Архив Пловдив

26-01-2012, 09:43

Автор:

Калина Илиева

Всичко от Автора

Автобус с шивачки се обърна на пътя Момино – Стряма.

Няколко катастрофи станаха тази сутрин в областта. Около 3 часа на пътя Пловдив-Хасково на около километър след Бяла река ТИР с 25 тона товар занесъл и влязъл в канавката. Заради инцидента движението в този район е затруднено и водачите на автомобили трябва да пътуват с повишено внимание.

Катастрофа затвори тази сутрин движението по автомагистрала „Тракия” край Пловдив в района на 107-и километър. Около 5.30 часа два ТИР-а са се ударили, след като не изпълнили полицейските разпореждания и продължили пътя си по автомагистралата въпреки усложнените метеорологични условия. Веднага след това в тях се блъснали автобус и лек автомобил „Пежо” с гръцка регистрация. Четиримата пътници в леката кола са били откарани за преглед в болница. По първоначални данни пострадал е само водачът на автомобила, който е със съмнения за счупена ключица. Движението на автомобили по магистралата в района на инцидента се отклонява през Пазарджик.

В 7.50 часа на пътя Момино – Стряма автобус, превозващ 12 шивачки, се обърна на едната си страна. Една от пътничките е откарана за преглед в болница с болки в главата. 

 

ВСИЧКИ НОВИНИ ОТ ПЛОВДИВ - ВИЖ ТУК