Воислав Шешел поиска гинеколог

Архив Пловдив

25-01-2012, 16:21

Автор:

plovdiv.utre.bg

Всичко от Автора

Лидерът на Сръбската радикална партия е в ареста на Международния трибунал за военни престъпления в Хага

Лидерът на Сръбската радикална партия Воислав Шешел поиска да бъде прегледан от гинеколог в ареста на Международния трибунал за военни престъпления в Хага.

В искането си за преглед Шешел освен кардиолози и сърдечни специалист в медицинския екип е включил и сръбския гинеколог Пая Момчилов. В писмото Шешел подчертава, че ако той не бъде включен в екипа от сръбски лекари той ще откаже да бъде прегледан.

Момчилов е известен акушер-гинеколог и в момента е депутат в сръбската Скупщина от парламентарната група на СРП. В списъка с лекарите от Сърбия фигурират имената на Милован Бойич, Миодраг Вукчевич и Зоран Наумович. Първите двама са кардиолози, а последният е известен пневмолог.

В момента Трибуналът в Хага разглежда подробно искането на Шешел и се опитва да разбере каква може да бъде причината в екипа да бъде включен и гинеколог.

Лидерът на сръбските националисти се намира в ареста на Трибунала в Хага от февруари 2003 година. Срещу него са повдигнати обвинения за извършени престъпления срещу човечеството по време на войните в Хърватия, Войводина и Босна и Херцеговина в периода 1991-1993 г.