Марк Уолбърг пери мускули в Пловдив с "Контрабанда"

Архив Пловдив

14-01-2012, 13:39

Автор:

Анастасия Близнакова

Всичко от Автора

Нелегалната пратка не е просто някой и друг килограм дрога, а огромен контейнер, пълен с фалшиви долари. Развръзката е повече или по-малко очаквана...

Премиерата на поредната идея на холивудските продуценти - лентата "Контрабанда" може да гледате днес във "Арена Фламинго" в Пловдив.
Филмът е базиран върху крайно популярния в родината си исландски трилър "Рекявик Ротердам", който преди две години дори беше сериозен претендент за Оскар в чуждоезичната категория.

Новата версия е закономерно американизирана, но и е реализирана с уважение към оригинала и също като него е мрачна и пълна с грубо насилие. Новата "Контрабанда" е режисиран от исландеца Балтазар Кормакур, който беше продуцент и изпълнител на главната роля в първоначалната версия на филма.

Историята ни запознава с поредния симпатичен, разкаял се престъпник, застигнат от миналото си. Крис Фарадей (Марк Уолбърг) е бил един от най-добрите контрабандисти в подземния свят на Ню Орлиънс, но понастоящем е баща на две деца, щастливо женен за очарователната Кейт (Кейт Бекинсейл).

Трилър правилата обаче повеляват, че безметежното семейно щастие не бива да трае повече от десет минути екранно време. Братът на Кейт (Кейлъб Ландри Джоунс) се издънва зловещо в изпълнението си на поръчка за безмилостния престъпен бос Тим Бригс (Джовани Рибизи) и за да го спаси от неминуемата екзекуция, Крис се оказва принуден да се върне към контрабандата.

Уловката в случая е, че нелегалната пратка не е просто някой и друг килограм дрога, а огромен контейнер, пълен с фалшиви долари. Развръзката е повече или по-малко очаквана, но Кормакур е успял да зареди „Контрабанда“ с достатъчно напрежение, така че в крайна сметка зрителят да остане доволен.