14 януари: Печено пиле с билково масло, Салата от цвекло и Спагети с тиквички и сирене

Архив Варна

13-01-2012, 20:55

Автор:

Елена Пенчева

Всичко от Автора

Стомахът и червата са уязвими и следва да се избягват силните подправки, трудносмилаеми, пържени, тежки и мазни храни.


Луна Дева. Дева управлява процесите на храносмилане и движението на веществата в организма. Стомахът и червата са уязвими и следва да се избягват силните подправки, трудносмилаеми, тежки и мазни храни. Желателно е консумирането на билкови чайове, подпомагащи работата на храносмилателната система. Освен всичко друго течностите ще стимулират метаболизма, който в този период е забавен.

Когато Луната преминава през земните знаци, в организма се усвояват веществата необходими за процесите, управляващи растежа, възпроизводството и регенерацията на тъканите и скелета. Дева усвоява най-добре храните, съдържащи калиев сулфат и витамини от група Б: зеленолистни зеленчуци, тиквички, картофи, пъпеши, ябълки, круши, папая, сливи, смокини, всички зърнени продукти и маслата от тях, кафяв ориз. Подходящи подправки и билки, които ще балансрат храносмилателната система са: Лайка, Червен кантарион, Живовляк, Сладник, Звъника, Босилек, Копър, Бахар Розмарин, Валериана и Гинко-Билоба. Пчелният мед също - особено ефикасно средство е да се изпие сутрин на гладно чаша топла вода с лъжичка мед, разтворена в нея.Сред животинските продукти подходящи за консумация са постните меса и нискомаслените млека и сирена.Следва да се избягват силно подправените и пръжените храни.

21 лунен ден. Желателно е днес да консумирате повече моркови, цвекло и въобще кореноплодни зеленчуци. Като цяло, може да се консумира всичко, но не натоварвайте стомаха и избягвайте сладкишите и спиртните напитки.

Ако сте следвали съветите ни през последните дни би следвало да сте поолекнали и вероятно се чувствате прекрасно. Да го отпразнуваме тогава! у дома на празници винаги има печено пиле...някък задължително е :) Рецепти най-различни, коя от коя по-вкусти-аз ви предлагам ето тази

Печено пиле с билково масло и зеленчуци

Продукти :

1 цяло пиле
2 моркова
2 - 3 средни пресни картофа
1 пакетче краве масло
100 мл бяло вино
2 - 3  стръка целина
мащерка
босилек
магданоз
сол,черен пипер

Приготвяне:

Оставете маслото да омекне напълно и го разбъркайте със сол, черен пипер и подпрвките.
Измийте пилето и го подсушете .
Осолете го много добре и го намажете обилно с билковото масло. Сложете от маслото и вътре в пилето. Сложете го в тава и го печете 20 минути на 200 градуса.
После намалете фурната на 170 градуса и добавете морковите и картофите ( овкусени със сол и черен пипер ). Прибавете и виното и цели стръкове целина .
Печете според големината на пилето-обикновенно е необходим още час.
По време на печенето периодично обливайте пилето с мазнина от соса.
Консумирайте задължителлно в приятна компания

За да спазим предписанията можем да поднесем със Салата от Цвекло

Необходими продукти

червено цвекло - 500 гр.
орехи - 10 бр.
кисели краставички - 3-4 бр.
чесън - 5 скилидки
по желание майонеза - 3 с.л.
Приготвяне
Сваряваме цвеклото. Като изстине, обелваме го и настъргваме на едро ренде.
След което го оставяме за около 5 мин. да се отцеди.
Към настърганото цвекло добавяме нарязани на дребни кубчета кисели краставички, счуканите орехи, счукания чесън и разбъркваме всичко това с майонеза.
Ако сред вас има вегетарианци вероятно няма да останете доволни от менюто ни днес, затова ви предлагам да опитате тази Вкусна комбинация от Спагети и сурови тиквички със сирене.

Необходими продукти

спагети - 200 г
тиквички - 2 брой,, от най-младите
зехтин - 4 с.л.
босилек - 2 с.л. накълцан пресен
чесън - 4 скилидки пресован
сирене - 100 г меко
сол

Приготвяне

Сварете спагетите и ги отцедете. На тънко ренде настържете тиквичките по цялата им дължина, така че да заприличат на спагети. Пасирайте заедно сиренето, зехтина, чесъна и сол на вкус до гладък сос.Смесете в купа спагетите и настърганите тиквики и ги объркайте добре със соса.

Добър апетит!