Ходът на историята: Хитлер избегнал смъртта като дете, спасили го от удавяне

Архив Пловдив

10-01-2012, 10:12

Автор:

Мари Милкова

Всичко от Автора

По различен начин щеше да изглежда световната история, ако през 1894 г. в Германия не се бе случило едно незначително събитие,

По различен начин щеше да изглежда световната история, ако през 1894 г. в Германия не се бе случило едно незначително събитие, пише в. "Дейли мейл".

 

Изданието описва случай, в който 4-годишният Адолф Хитлер за малко е щял да се удави.

Историята била открита в  стар брой на в. "Донау цайтунг".

През януари 1894 г. 4-годишно момче си играло край заледените води на р. Ин в южногерманския гр. Пасау и паднало във водата. Спасило го съседско момче, което по-късно станало свщеник.

 

Въпреки че имената на децата не се казват, специалисти считат, че давещото се момче е било точно бъдещият фюрер на Германия.

 

В подкрепа на тази хипотеза е разказът на свещеник. Преди смъртта си през 1980 г. той споделил, че предшественикът му извадил от водите на р. Ин момче, което впоследствие се оказало Хитлер.

 

Епизодът може да се прочете и в книгата "От Пасау - напускайки града, който Хитлер е наричал свой дом". Неин автор е Ана Елизабет Росмус, която пише, че в онези времена брегът на реката бил "идилично място за детски игри".

 

По време на една подобна игра малкият Хитлер паднал в реката, чиято вода била изключително студена, а течението – бързо, но бил спасен от сина на стопанина на съседска къща.