Ромски барони подготвяли убийството на висш магистрат

Новините

05-01-2012, 09:30

Снимка:

vsekiden.com

Автор:

в. Труд

Всичко от Автора

Мишени на бандата на Любо Къдравия били висш прокурор и вуйчото на Азис

Сайтът на в. „Труд” публикува информацията за трима ромски барони, които са били арестувани тази сутрин

по обвинение, че са подготвяли и поръчали три убийства, eдното от които за прокурора Олег Янев от Върховната касационна прокуратура.

Другото планирано убийство е това на Шмит Точев - ромски лидер от Своге, а третият набелязан е небезизвестният ромски лидер Ицо Папата. Според информацията на БНТ, единият от задържаните е известен като Любо Кардараша от Костинброд. Известно е, че Ицо Папата има отколешен конфликт с конфликт с единия от задържаните - Любо Къдравия или Любо Кардараша. Цената, договорена за убийството на Ицо Папата и за другия ромски лидер от Своге, е 75 000 евро. За главата на Олег Янев преговорите за започнали от 125 000 евро. По-късно сумата е свалена на 115 000 евро, а в последните дни преди задържането на чужд гражданин, се е стигнало до договорка от 100 000 евро.

Задържаните днес - Любо Къдравия, Георги Иванов и Васил Георгиев, са поставени под наблюдение, за да могат да бъдат арестувани по-късно при събрани доказателства.

Мотивите за убийството на Олег Янев са, че той е работил по разследването на други убийства, с които тримата са замесени, особено Любо Къдравия, който се смята за лидер на групата. Тримата ромски барони са задържани за 24 часа. На този етап не са повдигнати