22-ят български контингент потегля за Афганистан

Архив Пловдив

05-01-2012, 08:59

Автор:

plovdiv.utre.bg

Всичко от Автора

В състава на контингента са включени националният командир и националният помощник-командир, щабни офицери, медицински екипи и шестата рота за действие в зоната за отбрана на летището "Кабул"

Тържествен ритуал по изпращането на 22-я контингент от Българската армия за участие в операцията на Международните сили за поддържане на сигурността /ISAF/ в Кабул, Афганистан, ще се състои днес от 11 часа на площад Централен пред Военния клуб. В него ще участват заместник-министърът на отбраната Августина Цветкова, началникът на отбраната ген. Симеон Симеонов, командирът на Сухопътните войски генерал-майор Стефан Василев.

В състава на контингента са включени националният командир и националният помощник-командир, щабни офицери, медицински екипи и шестата рота за действие в зоната за отбрана на летището "Кабул". Ротата е в състав от около 170 военни. Повече от половината от бойците в личния състав са участвали вече в мисия. Командир на ротата е майор Божидар Бойков от военното формирование 32 990 - Пловдив.