Бранко води бивш нападател на Фейенорд и датски защитник на „Лаута”

Архив Пловдив

03-01-2012, 15:38

Автор:

Цветелин Костов

Всичко от Автора

Резултатите от работата по зимната селекция на Локомотив (Пд) вече са налице

Резултатите от работата по зимната селекция на Локомотив (Пд) вече са налице. В началото на Новата 2012-а година са уредени първите две нови попълнения от чужбина. Това се роденият в Черна гора, но притежаващ шведско гражданство нападател Айсел Куйович и датският централен защитник Андерс Нилсен.

Първият най-вероятно ще премине кратки проби при треньора Емил Велев преди да стане ясно окончателно дали ще подпише договор, докато за бранителя изтече информация, че се договорил за 2-годишен контракт с „черно-белите”. Според източници на Plovdivutre.bg за пристигането на двамата играчи основна роля е изиграл бившият спортен директор на „смърфовете” Бранко Милованович. Именно сръбският блондин ги е следял от доста време и ги предложил на спортно-техническия щаб на „Лаута”. И двамата футболисти са чакани в Пловдив за старта на зимната подготовка на 9 януари. Иначе Айсел Куйович за последно е играл във втородивизионният шведски Ландскрона.

25-годишният таран е роден в Биело Поле. Семейството му обаче емигрира в Швеция, когато Айсел е на 6 години. На 8 години той започва да тренира в местния Клипанс. През 2000 година отива в Ландскрона. В периода 2004-2006 записва 3 мача за шведския младежки национален отбор . Пре същия този период високият близо два метра нападател, е обличал екипа на холандския гранд Фейенорд (Ротердам). Играл е още и за Халмщад. По-малкият му брат Емир, в момента се подвизава в турския Кайзериспор. Андерс Нилсен пък е за последно е играл в датския Съодерийске, където е бил преотстъпен от Орхус. Той е висок 182 см, а кариерата си започва през 2006-а година в датския Кьоге. След това играе в Нествет. Междувременно, стана ясно, че първият подготвителен лагер на Сандаснки е пред провал. Подготовката в зимния курорт може да пропадне заради липсата на подходящи терени за тренировки и контролите на „смърфовете”.