Повече от слух: Бербатов искан от Леверкузен

Спорт

27-12-2011, 13:41

Снимка:

The Sun

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

За феновете на Байер Леверкузен това може би ще прозвучи като закъсняла коледна песен.

Димитър Бербатов може да се завърне в Байер Леверкузен. „Аспирините" имат намерението да си върнат стрелеца.

Слухът плъзна вчера на третия ден от Коледа из немалко информационни агенции. Оказва се обаче, че слухът може да се окаже нещо повече.

Бившият международен съдия, сега мениджър в агенцията на Емил Данчев - ЦСКА АС 23, Иван Добринов коментира информацията пред „Билд".

„Това е повече слух. Леверкузен има намерението да привлече Димитър Бербатов. Вече имаше контакт, но нищо повече. Всичко зависи от плановете на Манчестър Юнайтед".

„Червените дяволи" ще трябва да решат в срок до 1 януари дали да се възползват от клаузата в договора на нападателя си за удължаване на контракта за още една година. В противен случай в края на договора на българина през лятото на 2012 г. той ще стане свободен агент.

Не е ясно дали Берба ще удържи на намерението си да приключи кариерата си след Манчестър Юнайтед.

„Бербатов никога не е забравял Байер Леверкузен. Клубът все още лежи на сърцето му. Все още съществува силна връзка между него и мениджърите на Байер", добавя Добринов.

Директорът на Байер Волфганг Холцхойзер би желал да види Бербатов в отбора си, за момента обаче клубът е поддържал единствено приятелски контакти.
„Искам да поясня, че контактите между нас са приятелски. За момента няма нищо конкретно. Последно четох в пресата, че Манчестър Юнайтед иска да го задържи", коментира Холцхойзер пред „Билд".