Двойник на Стив Джобс живее във Варна

Мисия Варна

27-12-2011, 13:25

Снимка:

Личен архив

Автор:

РОСИЦА ПЕНКОВА

Всичко от Автора

Приликата на Марин Кръстев със Стив Джобс забелязала съпругата му, при това едва на Бъдни вечер тази година.

Двойник на Стив Джобс живее във Варна.

Освен това той е компютърен специалист и е зодия Риби - също като легендарния създател на Apple, на когото сякаш е по-малък брат.

Приликата на Марин Кръстев със Стив Джобс забелязала съпругата му, при това едва на Бъдни вечер тази година.

"От 2 месеца се бори с компютърната програма, която написа. Беше се затормозил много и преуморил с това последно свое начинание, аз реших да го окуража и му взех за Коледа биографията на Стив Джобс. И като му я подарих на Бъдни вечер (че в нашата къща нямаме търпение) и ми светна лампата", разказва Юлия, която е адвокат. Приликата била особено очебийна, защото фамилията се стягала за гости у тъста и тъщата и Марин бил официално облечен. Така се появила снимката на двойника, която през Фейсбук обиколи вчера приятелите на Марин и Юлия по цял свят. Всички били поразени от приликата. "Клонинг", "Брат-близнак" са най-честите коментари.

Освен това всички се чудят как не са забелязали досега колко Марин прилича на Стив Джобс. Още повече, че с тази прическа и брада той ходи от 17 години. Пуснал брадата веднага след като се запознал с Юлия (за да изглежда по-солидно като бъдещ съпруг и баща, шегува се тя).

Марин е на 44 години. Роден е през март и е дори една и съща зодия с по-известния си двойник, макар че е с 12 години по-млад. Кръстев е от София. Завършил е небезизвестния Техникум по слаботокова електроника Александър Попов в София (сега Професионална гимназия по аудио, видео и телекомуникация А. С. Попов) и Техническия университет в столицата. Планирал да замине за САЩ или Канада, но в живота му се появила Юлия и вместо да потегли към Силиконовата долина, младият инженер събрал куфарите и се преместил да живее във Варна. "Исках децата ни да са българчета", обяснява избора им Юлия.

От 14 години Марин Кръстев работи за голяма фармацевтична фирма. Пише програми за дейността им, за работа със здравната каса, за контрол на наличностите и т.н. С Юлия имат двама синове - на 14 и на 13 години. Баткото вече е приет в Математическата гимназия, за да се посвети и той на компютрите като порасне.

Самият Марин не се впуска в коментари за уникалната си прилика със Стив Джобс, който по презумпция е идол на всеки, за когото, подобно на инж. Кръстев, компютрите и технологиите са професия, хоби, страст и призвание.