Пуснаха касичка за "Бентли" на Дядо Николай

Архив Пловдив

17-12-2011, 12:51

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Марина Пламенова

Всичко от Автора

Нашето сдружение има подкрепа на още няколко пловдивски дружества, с които сме сприятелени в интернет, и не смятаме в българската църква да се разпореждат недостойни люде.

Чешити, колко искаш на този свят, въобще не липсват и в Пловдив. В тома се убедихме днес по обяд в двора на митрополитския храм "Света Марина". В двора на светата обител станахме свидетели на "шоу", спретнато от Сдружение "За Възраждане на Пловдив". Петимата ентусиасти се обявиха срещу сребролюбието на духовните водачи в расо, като пуснаха и касичка, където се набират средства за "Бентли" на Дядо Николай.

"Владики, попове и свещенници са в основата на духовното падение у българина. Този протест трябваше да започне още, когато стенописите на "Света Марина" останаха под пластмасови тапети. Нашето сдружение има подкрепа на още няколко пловдивски дружества, с които сме сприятелени в интернет, и не смятаме в българската църква да се разпореждат недостойни люде", обяви чичко с бяла брада, представил се като бивш университетски преподавател.