Надежда Нейнски: Ръководството на СДС да се оттегли

Новините

21-11-2011, 15:08

Снимка:

Sofia Photo Agency

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Самият Мартин Димитров поиска вот на доверие от Националния съвет на партията заради незадоволителните резултати на президентския вот

Бившата лидерка на СДС и настоящ евродепутат Надежда Нейнски призова по Нова ТВ цялото ръководство на СДС, начело с председателя му Мартин Димитров, да подадат оставка.

Преди дни областното ръководство на сините в София сне доверие от председателя на партията. Самият Мартин Димитров поиска вот на доверие от Националния съвет на партията заради незадоволителните резултати на президентския вот. Заседанието на синия форум ще е утре.  

„Вместо да иска вот на доверие, това ръководство на СДС трябва да се оттегли”, каза Нейнски пред „Нова телевизия”. Тя призова Националният съвет на партията да даде мандат на служебно ръководство да подготви национална конференция.

Бившата синя лидерка отказа да назовава имена на евентуални бъдещи лидери.

"Аз не се вглеждам в личности и имена, грешно е да си мислим, че щом сложим лицето Х, това ще оправи нещата", каза още тя. Евродепутатът и бивш лидер на СДС предупреди, че синята партия за пореден път е пред разцепване.

В момента СДС вместо да се развива, се рагионализира. „Хората в СДС си дават сметка, че нещо трябва да бъде променено. Оказа се, че президентските избори не са били приоритет, а местните”, коментира Нейски. По думите й обаче по-добрите резултати на местните избори се дължат на правилното решение на централното ръководство да остави местните структури сами да подреждат листите си. Тя коментира още, за бъдещето на десницата е необходим много сериозен дебат.

„На много места Синята коалиция зае определени позиции в местната власт, имаме и евродепутати, трябва да се развие дебат за бъдещето. Ако има добър резултат, той е на Синята коалиция”, категорична бе Нейнски. Освен това тя поиска ясна политика спрямо управляващите. „В политиката няма вакуум, сдадеш ли капитала си, на мястото ни веднага се намества друг”, коментира тя.