Праисторическите хора си правели татуировки и пиърсинги

Новините

18-11-2011, 14:49

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

На първо място са се използвали геометрични фигури (триъгълници, окръжности)

Примитивните хора, които са живели в праисторическа Европа са имали множество белези , татуировки и пиърсинги, повечето от които са направени в резултат на различни ритуали или спазването на някакви суеверия.


Хавиер Ангуло от Университета в Хетафе (Испания) и колегите му са склонни да вярват, че са открили доказателства за най-ранните операции на мъжки полови органи. Те са правени по време на палеолита, предаде БиБиСи.

Праисторическо фалическо изкуство

"Разкрасяването" на различни части на тялото и до днес служи като начин на изразяване. " "Белезите, дупките, знаците върху кожата - всичко това добавя стойност на тялото", казва експертът.

"Най-популярни са били винаги изображенията по лицето и областта около половите органи". Изследователите са попаднали на фалически изображения, чиято възраст е между 11-38 000 години.

Всъщност, праисторическата мумия (макар и не толкова древна) потвърждава популярността на татуировки и другите видове декорации. На първо място са се използвали геометрични фигури (триъгълници, окръжности). Вероятно, тези символи заемат важно място във въображението на хората по онова време.