Христо Грудев се отчете за Асеновград следизборно

Архив Пловдив

08-11-2011, 16:55

Автор:

Ончо Оникян

Всичко от Автора

Той изнесе данни, че приходната част е изпълнена на 85 %, което е общо 13 млн. 581 хил. лв. при общ план, заложени в бюджета за годината, в размер на 15 млн. 848 хил. лв.

 

„Оставям Община Асеновград в стабилно финансово състояние“ – това обяви на пресконференция в Пловдив д-р Христо Грудев, който вчера предаде с екипа си „ключовете“ от кабинетите на новите лица в кметството. Той изнесе данни, че приходната част е изпълнена на 85 %, което е общо 13 млн. 581 хил. лв. при общ план, заложени в бюджета за годината, в размер на 15 млн. 848 хил. лв.

В следствие на икономии и добро управление изпълнението на разходната част е 8 млн. 728 хил.лв, което е малко над 57 %. В разплащателната сметка на Общината на 3 ноември има 2 млн. 271 хил. лв. В срочни депозити, които средно годишно носят близо 100 хил. лв. приход – има 2 млн. 817 хил. лв. Срещу тези цифри рефлектират под 1 млн. лв. задължения и ангажименти от текущ характер като сметосъбиране, електроенергия, вода, канцеларски материали и някои обекти от инвестиционната програма, сред които ремонта на ул. Тракия, изграждането на Пешеходния мост и други дребни обекти.

Д-р Грудев заяви, че се гордее с евро-проектите, които са реализирани и тези, които са стартирали през неговия мандат и обяви, че има договорени проекти общо за 23 млн. лв. и други, сред които мащабния проект за воден цикъл – пред приемане.

„Благодарение на екипа, с който работихме, заложихме визия за развитие на Общината за 25 години напред. Като общински съветник и водач на листата на общинските съветници, общо 13 от ГЕРБ, което е два пъти повече от предишния мандат, ще гласуваме винаги за това развитието да продължи“, коментира д-р Грудев. А на въпрос как си обяснява резултата от изборите предвид постиженията в Общината, отговори, че срещу ГЕРБ са се обединили в общ фронт всички политически сили в региона.

„Понеже разликата между мен и моя опонент на първи тур беше над 3 хил. гласа, много избиратели не излязоха да гласуват на балотажа. А след като стана ясно, че на 2 тур разликата межу мен и представителя на БСП е 227 гласа, много хора в срещи с мен и с колегите ми от ГЕРБ споделят своите съмнения за контролиран вот“, коментира д-р Грудев. Той съобщи, че в резултат на тези съмнения и след решение на общинската структура на ГЕРБ Асеновград, вчера следобед е внесена жалба до Административния съд с искане за ръчно преброяване на всички невалидни бюлетини за избор на кмет, общо 800, в 40 секции в Общината.

„Целта ни е един обективен орган да разгледа случая и така да се върне доверието на нашите съграждани към изборния процес. Независимо за кого са гласували, те трябва да имат доверие в изборите“, заяви д-р Грудев. „40-те секции, посочени в жалбата, са в Долни воден, в ромската махала в Асеновград и в някои села като Тополово и Червен“, съобщи народният представител Илия Пашев. По думите му, представители на младежкото ДПС масово са били застъпници на БСП на балотажа и това е предизвикало съмнения особено там, където хората си говорят на турски.

„Ние бяхме срещу бившата тройна коалиция – това е политически пазар, резултатите от който тепърва ще са ясни. В момента се раздават зам. кметски места на ДПС...“, допълни Пашев. На въпрос дали е разговаряно с него за заемане на поста зам. областен или областен управител, д-р Христо Грудев отговори, че е готов да сподели опита, който има – и в житейски план, и като кмет на Община с успешен мандат. На пресконференцията присъстваха зам. кметовете от екипа на д-р Грудев като кмет на Община Асеновград в предишния мандат – Теньо Манолов и Стоян Димитров.