Изкуствените мигли хит сред британските мъже

Архив Пловдив

03-11-2011, 15:05

Автор:

ПловдивУтре

Всичко от Автора

Звезди като Ръсел Бранд и Джони Деп вече са опитали специалния продукт, който прави очите им по-изразителни

Козметичните компании пуснаха на пазара изкуствени мигли за.... мъже. Звезди като Ръсел Бранд и Джони Деп вече са опитали специалния продукт, който прави очите им по-изразителни. Британската марка Eylure вече продава на пазара фалшивите мъжки мигли за 4, 75 паунда.

Мъжете могат да избират колко гъсти или дълги да са миглите им за истински "холивудски поглед". Изкуствените мигли вече са хит на азиатския пазар, но там те са по-къси. Козметиците обясниха, че миглите на японците са дълги само 5,8 мм, почти два пъти по-къси от тези на западняците.

Изследване на компанията Euromonitor сочи, че потребителите в САЩ са похарчили 4,8 милиарда долара за мъжки козметични продукти през 2009 г., което е двойно повече спрямо 2,4 милиарда долара, които са били прахосани за козметика през 1997 . Междувременно броят на разкрасителните процедури и лазерната епилацията за мъже са се увеличили с 45% от 2000 г. насам. Миналата година проучване разкри, че повече от три милиона души във Великобритания редовно носят грим.