Кюлотите на Кралица Виктория ще бъдат обявени на търг

Новините

01-11-2011, 17:33

Снимка:

www.bbc.co.uk

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Очаква се долните дрехи принадлежали на Кралица Виктория да донесат хиляди паундове от търга

Лични вещи на Кралица Виктория ще бъдат продадени на търг в Единбург, съобщава БиБиСи.

Голям брой от чорапите и бельото на легендарната владетелка ще бъдат продадени заедно с още стотици други кралски принадлежности като мебели и маслени картини. Колекцията идва от членове на Old Battersea House - лондонския дом на  американската издателска династия Форбс. Огромните килоти от бяла коприна бяха оценени на 3 хиляди паунда. Те ще бъдат продадени от акционери в търговска къща в Единбург.

Черно-бели, ръчно извезани са копринените чорапи, които кралицата носи при траурната церемония на Принц Алберт. Очаква се тяхната стойност да достигне 500-800 паунда. Домът на семейство Форбс е бил домакин на много публични посещения през годините, в това число президентът Рейгън и холивудската звезда Елизабет Тейлър.

В края на 17 век къщата е купена и реставрирана през 1970 година от членове на фамилията Форбс. Всички експонати са на обща стойност между 1,5 и 2 милиона паунда и са изложени за публично посещение. "През последните години няколко артикула бяха обявени на търг, като достигнаха до отлични суми, а интерес бе проявен от цял свят."