В Гражданска защита валят сигнали за наводнения, закъсали хора и коли

Мисия Варна

18-10-2011, 13:20

Снимка:

© ВАРНАУТРЕ.БГ

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Количеството дъжд във Варна надвишава 155 литра на квадратен метър, а скоростта на вятъра е между 18 и 25 метра в секунда, около 60-90 км/ч

За язовирите и реките няма тревожна информация, съобщиха от Областна администрация - Варна

Няма ток в „Евсиноград”, местност ”Пчелина” и с. Каменар. Автобусите от градския транспорт се движат със закъснения.

Във Варна шест екипа на Гражданска защита работят по отстраняване на повреди, паднали дървета, клони вследствие на дъжда и бурята. Три от екипите участват в евакуирането на хора от закъсали автомобили в селата Калиманци, Въглен и Каменар. На ул. „Ружа” №1 във Варна е потушен пожар, няма пострадали хора.

За периода 8.00 ч. на 17.10. – 8.00 ч. на 18.10. в Гражданска защита са получени над 114 сигнала за паднали дървета, клони, за опасно висящи ламарини и рекламни пана, за снегонавявания, наводнения на улици, подлези, мазета на домове, закъсали коли и хора. На повече половината от сигналите вече е реагирано, работи се по около 20, като постоянно постъпват нови.

Има 4 блокирани тролейбуса на бул. „Сливница” в района на  Техникумите,  два закъсали тролея с повреда на ул. Девня, до жп.п гарата.
Количеството дъжд във Варна надвишава 155 литра на квадратен метър, а скоростта на вятъра е между 18 и 25 метра в секунда, около 60-90 км/ч.

В Аксаково също е трудно положението, ОПУ – Варна има ангажимент към почистването на пътя за Варна – Добрич в района на „Баир баши”, където има снегонавявания.