Пловдивчани пишат къс разказ за вечеря в пицария

Архив Пловдив

10-10-2011, 21:23

Автор:

Карина Димитрова

Всичко от Автора

 Формалните изисквания към писателите е да изпратят по три екземпляра от творбата, биография на автора и координати за връзка. Ръкописите трябва да бъдат написани на компютър или в краен случай на пишеща машина.

Пловдивчани пишат за конкурса за написване на къс разказ, посветен на града. Възрастови ограничения за участниците няма. Те трябва да представят разказ най-късно до 28 октомври 2011 г. на адрес: Пловдив 4000, ул. „Цанко Лавренов“ № 10 или на електронна поща: nts2@abv.bg.

Това е отделът за любителство творчество към община Пловдив, чийто екип вероятно ще чете и оценява творбите. Формалните изисквания към писателите е да изпратят по три екземпляра от творбата, биография на автора и координати за връзка. Ръкописите трябва да бъдат написани на компютър или в краен случай на пишеща машина.

Наградите са в пари и гъдели. Сумите са от 500 за първото място до 150 – за третото. Има уикенд за двама в хотел в Банско, екскурзия до Гърция, вечеря за двама в ресторанта на хотел „Одеон”, вечеря за двама в пицарии „Златна круша”. Церемонията по награждаването ще бъде на 9 номеври от 18:30 ч., на официална церемония в книжарница „Форум“ на Мол “Галерия Пловдив”, когато се навършват 125 години от рождението на белетриста, драматурга и публициста Христо Казанджиев.