Шефът на мормоните с 35 години концесия за злато на Диканите

Новините

06-10-2011, 11:02

Снимка:

Кристина Баракова-Албу © ВАРНАУТРЕ.БГ

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА: Най-интересното от вестник "24 часа" на 6 октомври

Концесия за добив на златно-сребърни руди в землищата на радомирските села Долна Диканя, Горна Диканя и Мечкул даде вчера правителството на компанията "Голдън Бийч Прима БГ".

Правото на добив е за 35 години, а средногодишният ще е 35 000 тона руда, става ясно от доклада пред кабинета на икономическия министър Трайчо Трайков. Преди да започне работа, "Голдън Бийч Прима" ще инвестира 2,8 млн. лв. за строителство на мината, по още 2 млн. ще бъдат вложени на 13-а и 23-а година от добива. "Голдън Бийч Прима БГ" е българска компания, регистрирана в София и член на минно-геоложката камара. Едноличен собственик на капитала е "Геостар Майнинг България". Тя е купила фирмата от регистрираната във Великобритания "Лондон енерджи капитал", като и продавачът и купувачът имат за управител роденият през 1983 г. Тодор Иванов.

Съсобственик и съуправител на "Геостар Майнинг България" е Марио Константинов Георгиев- който според  информационната система "Дакси" е и човекът, който държи регистрацията на Църквата на Исус Христос на Светиите от последните дни. Под това име у нас е регистрирана като вероизповедание християнската секта на мормоните.