Жена на депутат си купи пивоварна

Новините

30-08-2011, 10:47

Снимка:

Кристина Баракова-Албу © ВАРНАУТРЕ.БГ

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА: Най-интересното от вестник "24 часа" на 30 август

Съпругата на бившия депутат от РЗС (преди пък земеделец), а сега независим Димитър Чукарски - Мая Спасова-Чукарска, е сред купувачите на "Ломско пиво", информира „24 часа”.

На 18 август на борсата бяха изтъргувани 54% от пивоварната, като близо 45 на сто са придобити от "Би Джи Ай Проджектс" и "БГ Томи".

До май тази година Мая Чукарска е била едноличен собственик на "Би Джи Ай Проджектс", става ясно от ДАКСИ. Към момента тя има трима съдружници. Компанията се занимава с недвижими имоти. Тя е придобила 40,44% от пивоварната, като продавач е "Агро инвест инженеринг".

Мая Чукарска участва в управата на "Мегатрон сервиз" и има дял в "Ей Ви Ес информация България", която се занимава с консултации за уреждане на задължения, разследване не информация, придобиване на участия в други дружества. Съдружник й е "Ей Ви Ес Маркетингбератунг" със седалище в Австрия.
Чукарска е регистрирана като адвокат и е в списъка на действащите синдици.

Вчера пред "24 часа" тя заяви, че със съдружниците й имат намерение да развиват "Ломско пиво" и не планират да препродават компанията. "БГ Томи" е увеличила дела си в "Ломско пиво" от 4,9 на 9,01%. Тя е собственост на Димитър Манчев.
Френската Malteries Soufflet пък купува от "Каменица" фабриката й за малц в Плевен, а тази в Хасково взема под дългосрочен наем.