Първо четете дребния шрифт

Новините

15-08-2011, 10:36

Снимка:

Кристина Баракова-Албу © ВАРНАУТРЕ.БГ

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА: Най-интересното от вестник "Стандарт" на 15 август

„Стандарт” публикува днес 5 съвета, които могат да предотвратят измама при групово пазаруване.



1. Проверявайте офертите, преди да ги закупите. Едно от предимствата на пазаруването по интернет е бързият достъп до всякаква информация. Когато си харесате оферта от някой сайт, първо пуснете търсене по ключови думи, за да намерите подобни услуги или продукти и отзиви на потребители. Следете форуми, блогове и сайтове - информация има в изобилие.

2. Процентите са чудесни, но четете и дребния шрифт. Проверявайте актуалните цени на търговеца и процента отстъпка, който получавате чрез сайта. Идеята на груповото пазаруване е, че търговецът намалява разходите си поради големия брой клиенти, които получава чрез сайта, и затова той има възможност да им даде тази отстъпка. Ако цената след отстъпката съвпада с редовната цена на същия търговец другаде, по-добре не се обвързвайте. Обикновено промоционалните оферти подлежат на допълнителни условия.

3.Не позволявайте цифрите да ви подвеждат. Големите бройки продадени ваучери ви стимулират инстинктивно да се присъедините към групата на клиентите, които ще получат голямата отстъпка. Задръжте импулса за момент и помислете за капацитета на заведението, салона или хотела дали е реалистично да бъдат обслужени толкова много клиенти в рамките на договорения срок.

4. Питайте, питайте, питайте. Ако нещо по офертата не ви е ясно или имате нужда от повече информация, не се колебайте да я потърсите и дори изискате. Добрите практики на сайтовете за групово пазаруване включват служителите им да са информирани за детайлите по всяка сделка и да отговарят на потребителските въпроси, дори да ви "преведат" стъпка по стъпка през целия процес на закупуване на сделката.

5. Разберете правата си. Ако смятате, че не са спазени условията по офертата или не сте получили това, за което сте платили, не бързайте да пиете студената вода.