Актуализацията на бюджета не мина

Мисия Варна

10-08-2011, 19:18

Снимка:

© ВАРНАУТРЕ.БГ

Автор:

РОСИЦА ПЕНКОВА

Всичко от Автора

Сесията на варненския Общински съвет продължава утре, а най-вероятно и следващата седмица в сряда.

Актуализацията на бюджета се оказа неприемлива за по-голямата част от общинските съветници, стана ясно от гласуването днес следобед.

Едва 24-ма бяха "за", при необходими 26 гласа.

Против гласуваха 11 общински съветници - БСП, Атака и групата на Марешки, 4-ма се въздържаха, а 12 просто отсъстваха.

Предложениеито на администрацията беше макрорамката да бъде увеличен от 203,7 млн. лв. на 214,1 млн. лв. Според  председателя на комисията по финанси - Янко Станев от ДПС, отказът да бъде увеличен бюджета оставя болниците без нова апаратура и без ремонти, няма да бъдат увеличени режийните разноски в детските градини.

От БСП пък контрираха, че ситуацията не е критична, тъй като остава да действа старият бюджет.

Освен още пари за образование и здравеопазване, предложението предвиждаше още 1,6 милиона за няколко инициативи на различни политически групи. По искане на „Нашият град“ бяха заделени 481 000 лева за паркинга на ул. „Никола Козлев“, съветниците от „Отечество“ пък искат се постави осветление на пътната отсечка от ВСУ до спирка „Ген. Заимов“, както и да се направи тротоар пред Военна болница.

След като актуализацията не мина, Янко Станев оттегли останалите точки от дневния ред на комисията по финанси, защото по тях не можело да има решения без увеличенито на бюджета.

Сесията на варненския Общински съвет продължава утре, а най-вероятно и следващата седмица в сряда.

На другия ден »