McDonald's сменя чипса с плодове

Животът

28-07-2011, 11:25

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Новите Happy Meal, които вече се  продават без играчки в някои американски градове, ще се появят в ресторантите от мрежата през септември.

Ръководството на McDonald's в САЩ е променило състава на любимия на децата обяд Happy Meal,  като включило в него плодове, а намалило количеството на пържените картофки, пише The Wall Street Journal.

Причина за промяната в менюто е нарастващия проблем с детското затлъстяване в САЩ. С него вече се борят правителството и другите  вериги от ресторанти за бързо хранене, включително и Burger King, Denny's, IHOP, Charli's, Friendly's, Chevy's и El Polo Loco.

През април хората, регулиращи  този процес в САЩ,  предложиха да бъдат въведени нови хранителни стандарти за децата във възрастта от 2 до 17 години.

По-конкретно специалистите предлагат ресторантските холдинги да бъдат задължени да направят детските храни максимално полезни, като в тях да бъдат включени плодове и зеленчуци, да бъде намалено количеството на храните, съдържащи мазнини и въглехидрати, и да бъдат изключени газираните напитки.