Президентът на Бразилия задържа Неймар в Сантос

Спорт

25-07-2011, 10:28

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

 младият нападател Неймар е на крачка от трансфер в Реал (Мадрид), но той със сигурност няма да се осъществи преди края на годината.

Президентът на Сантос Луис Алваро де Оливейра явно е готов на всичко, за да задържи звездата Неймар колкото се може по-дълго. Не е тайна, че младият нападател е на крачка от трансфер в Реал (Мадрид), но той със сигурност няма да се осъществи преди края на годината. Де Оливейра смята да помоли за помощ президента на Бразилия Дилма Русеф, като се надява нейната намеса да осуети заминаването на Неймар за Европа.
"Неймар остава в Сантос. Не мога да кажа, че е 100% сигурно, но това е нашата цел. Имах разговори с баща му, скоро ще се видим пак. Говорих и с президента на Реал Флорентино Перес няколко пъти, като му казах, че Неймар е незаменим за Сантос и в следващите 6 месеца няма да бъде продаден при никакви обстоятелства. Според мен самият футболист също иска да остане още известно време. Ясно е, че той няма си тръгне без някой да плати клаузата в договора му", каза Де Оливейра.
В контракта на Неймар е вписана освобождаваща клауза от 45 млн. евро и Реал е готов да плати тази сума. Според президента на Сантос обаче има вероятност трансферът да не се състои. Той смята, че задържането на Неймар в Бразилия е въпрос от национално значение и това е причината да потърси подкрепата на г-жа Русеф.

"Правителството все по-усилено инвестира в спорта. Например "Банка Бразилия" е основният спонсор на волейбола в страната. Банката е и причината най-добрият ни играч по футзал Фалкао да не търси кариера в чужбина. Имам много за какво да говорим, защото световното първенство през 2014 година наближава и е хубаво най-силните ни футболисти да останат в Бразилия", заяви президентът на Сантос.
Както е известно, Дилма Русеф е от български произход, а през 2010 година стана първата жен-президент на Бразилия.