Опозицията захапа кучетата на Бойко

Архив Варна

29-06-2011, 04:11

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

„Стандарт” отразява разразилия се скандал след гафа на премиера в Созопол миналата събота, когато в непремерено изказване Борисов сравни българите с кучета.

Сини и червени захапаха премиера заради "кучешката" реплика. В един глас соцлидерът Сергей Станишев и Ваньо Шарков от СДС поискаха Бойко Борисов да се извини за изпусната в събота в Созопол фраза. "Моите кучета са страхотни, но са като българите - здраво трябва да се държат", заяви през почивните дни край морето премиерът в разговор с дама, докато обсъждаха нрава на четириногия й любимец порода лабрадор.

"Ухапването от кучета страшно боли, лечението е тежко и те изважда извън строя за дълго време", коментира червената Корнелия Нинова. Социалистите посветиха почти целия си редовен вторнишки брифинг на репликата на премиера и заявиха, че "живеем в кучешка епоха".

Станишев припомни, че това не е първият гаф на Борисов и цитира думите му от 2009 г. за човешкия материал у нас. Докато течеше пресконференцията на "Позитано" 20 , премиерът отсече пред агенция "Фокус", че няма да коментира лъжите на Станишев. Соцлидерът продължи с атаките към Борисов, като заяви, че ще му иска "процент лента", тъй като повечето от обектите тръгнали да се правят по негово време.

"Когато си говоря с някои хора или кучкари, вървят след мен и се чудят какво да измислят след това. Не съм се изказвал на наникакви теми, за да ме цитират радиа, телевизии и който и да е. Нищо не съм казал", коментира Борисов нападките на опозицията по-късно в Перник.

"Ако сте чели интервютата ми, които съм давал за българското овчарско куче, че е много силно, смело, своенравно и трябва да се държи здраво, докато нейното куче на въпросната госпожа - лабрадор, беше като агне. Викам: виж това какво кротко куче. Това сме си говорили с кучкарката. Не мога ли да си говоря с кучкарите?", ядоса се министър-председателят.