Разкриха депо за крадени автомобили

Архив Варна

28-06-2011, 14:15

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Вчера по план, утвърден от директора на ОД МВР – Варна комисар Димитър Димитров, служители на Криминална полиция са предприело действия по разбиване на депо за крадени автомобили.

Депото се помещава в гараж на частна къща в местността “Ален мак” на територията на Пето РУП, съобщава полицията.

В гараж, за който собственичката на къщата твърди, че е отдаден под наем, са открити два автомобила – “Хонда Сивик” с варненска регистрация, противозаконно отнета от територията на Първо РУП на 27.06.2011 г. и джип “БМВ” без регистрационни табели, за който е установено, че е противозаконно отнет от Обзор в средата на април.

При огледа на местопроизшествието е проверен и автомобила на собственичката на къщата – “БМВ”. Установено е, че той също е краден, но има интервенция по идентификационните му номера и трябва да се извърши експертиза, за да се разбере кой е бил собственикът му.

По образуваните две досъдебни производства посдсъдни на Варненската и Несебърска районни прокуратури и в момента текат следствено издирвателни мероприятия.

На този етап може да се твърди, че автомобилите са крадени от организирана престъпна група с цел препродаване на територията на страната и извън граница.

Организаторът на групата е варненец с благороднически прякор, заподозрените му съучастници също имат прякори и са криминално проявени.

Сред задържаните е и собственичката на баварската кола с крадени номера, отдавала гаража под наем. Текат действия по установяване съпричастността на заподозрените към извършените престъпления, както и изясняване на цялостната им престъпна дейност.