Премиера на книга, описваща психологията и странностите на българката

Варна Лайф

01-06-2011, 14:20

Снимка:

barometar.net

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Излезе от печат новата книга на Иво Югов "Забранено за жени", в която авторът прави кратък портрет на съвременната българка, без да претендира за изчерпателност.

За основа му служат личния опит, наблюдения и разговори с представителки на нежния пол.

Според Югов трудното битие на българките е отнело от естествения им чар, но не е спряло духовното им развитие, въпреки псевдоценностите, които се появиха, а дефицитът на морал не е изместил желанието им да израстват, като личности.

Авторът споделя, че обича жените, които са търпеливи, толерантни, умеят да прощават и са способни на жертви непосилни за мъжете. В книгата "Забранено за жени" има лични истории, поднесени с чувство за хумор, разсъждения върху психологията на жените,
представени са техните странности и умения да завладеят мъжкото сърце и ум. Според автора, мъжете не полагат достатъчно усилия, за да разберат половинките си, а Бог ги е създал да живеят заедно и ако не виждат различията помежду си, са обречени на неразбирателства и разочарования. Според Иво Югов : "Жената е фино създание изтъкано от копнежи, желания и страсти, които трябва да долавяме. Ако бъдете себе си, показвате мъжката си сила, когато е необходимо, закриляте я и вдъхвате сигурност - тя ще ви уважава и почита. Но ако усети, че сте слаб, безволев и инертен, тайно ще ви презира. Интуицията, хитростта, манипулативното мислене помагат на жените да водят мъжете в желаната от тях посока. Важно е накъде - към успешна кариера и просперитет или към разорение. Има жени от които трябва да се пазим. Те използват природните си дадености, само за да задоволяват прищевките си. Искрените, любящи и всеотдайни дами трябва да бъдат уважавани - те работят, грижат се за нас и жертват младостта си, за да отгледат и възпитат децата ни. И заслужават романтични жестове, внимание, нежност и обич."
Книгата "Забранено за жени" може да бъде закупена в книжарниците "Параграф 22" и "Театъра" и в разпространителската мрежа на град Варна, в края на месец май.

За автора:

Иво Югов е главен редактор на електронните сайтa www.barometar.net. Работил е като журналист във вестниците "Черноморие", "Варна експрес" и е водил авторско предаване в телевизия МСАТ. Автор е на поредиците "Мениджърите на Варна" и "100-те най-популярни личности на Варна". Негова е новелата по действителен случай "Копнеж за живот" и стихосбирките "Канкан за скорпиони" и "Сила за любов".

Премиерата на книгата ще бъде на 2 юни от 18.00 ч. в книжарница "Параграф 22", ул. “Княз Борис I” № 65 (срещу галерия "Графит")