Огнян Минчев: Поведението на Сидеров е политическа наглост

Новините

23-05-2011, 10:59

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

„На какво основание се издаде разрешение на "Атака" да организират протестния си митинг точно в петък по време на голямата молитва”, попита политологът Огнян Минчев и заяви, че самото разрешаване от страна на Столичната община е предпоставка за провокация.

Огнян Минчев обясни, че проблемът има и гражданско, и човешко измерение.

Той отговори на думите на депутата от "Атака" Десислав Чуколов, който твърди, че в петък там имало радикални ислямисти, че основната група хора, които били пред джамията, били там на молитва. Знаете поговорката, че когато човек пие вода и змията не го закача. Човек, който говори с Бога не бива да бъде провокиран и изкарван от състоянието му на молитва, заяви Огнян Минчев.

През последните две години "Атака" е тясно свързана с властта и безкомпромисно подкрепя управляващата партия, но в предизборния период, когато трябва да се натрупат определени дивиденти, започват определени акции и припомни, че само за седмица се случи разговорът на Волен Сидеров с посланик Джеймс Уорлик, "Атака" провали празника на Батак, припомни Минчев и добави, че с това са се занимавали и медиите през цялата седмица. В същото време Доган обикаля Родопите, а целта на всичко това е да се потвърди още веднъж, че "Атака" и ДПС са скачени съдове и да се циментират двата електората.

Той определи поведението на Волен Сидеров като политическа наглост. Депутатът от "Атака" Десислав Чуколов отрече категорично това твърдение и отново заяви, че в центъра на София се разпространява ислямски екстремизъм. Той укори премиера, че влизал в една група на говорене срещу "Атака". Според него партията му се напада предизборно.

Той оспори легитимността на подписката, която е инициирана в интернет от политолога Огнян Минчев към главния прокурор Борис Велчев за сваляне имунитета на Волен Сидеров. В нея до момента са се подписали 3672-ма, но според Десислав Чуколов тя не е реална, тъй като ай пи адресите в нея се повтаряли. Той заяви, че в подписката на "Атака", която пък е за сваляне имунитета на Ахмед Доган, само вчера в Русе са се подписали 500 души.