Т. Буруджиева: Волен да хване министрите в парламента, вместо да атакува хората

Новините

23-05-2011, 10:57

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

„Този конфликт изглежда търсен от двете страни, обяви по ТВ7 политологът Татяна Буруджиева по повод конфликтът, предизвикан от Атака.

Според нея имало хора, които в петък са излезли нарочно от джамията, за да предизвикат ответна реакция. Така не се прави, не може да се оправдае поведение, което е физическо насилие над хора, упражняващи своята религиозна дейност.

Тя обаче попита дали това не работи за Касим Дал, напр., и напомни, че последната разправия на Сидеров е с Корман Исмаилов, който отишъл към Дал. Хората около него са тяхната Атака, продължи тя.

Етническият вот е ефект, който може да се види в обозримо бъдеще, прогнозира тя.

Двата имунитета (на Доган и на Сидеров) са като скачени съдове, коментира политоложката. Съдът и прокуратурата нямат вярно решение, отнемат ли имунитета на Сидеров, той ще стане герой, може да се накичи с това, че политическите му опоненти ги е страх. Сидеров ще става все по-остър и краен, но едва ли ще се обяви против самия Б. Борисов, прогнозира тя.

Апелирам и към Доган - няма такова нещо в центъра на София, наречено Баня башъ, има джамия, има баня, но такова наименование няма; това е част от проблема и в смесените райони. Атака иска да експлоатира мнозинството да се държи етнически, коментира още тя. Атака влезе в парламента заради накърненото чувство за справедливост, щом има предписание за мегафоните, то трябва да се спазва, напомни Буруджиева.

Вместо да атакува хората, Волен трябва да хване министрите в парламента, препоръча накрая тя.