Борислав Михайлов голям шеф в Европа

Архив Варна

23-03-2011, 08:20

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Президентът на БФС Борислав Михайлов заби неспасяем гол на опонентите си, като от раз влезе в изпълкома на УЕФА на избора в Париж вчера.

Той се бори за едно от 7-те места и получи 28 гласа още на първия тур, информира "24 часа".

Така за първи път българин влиза в управата на евроцентралата или друга футболна структура в цялата й история.

Напук на всички, които действаха срещу него в последните месеци, Боби нямаше проблеми при избора. С глас по-малко от него получи дори президентът на руския футбол Сергей Фусенко. Другите, които минаха на първи тур, са Анхел Мария Вияр (Испания, 47 гласа), Шенес Ерзик (Турция, 42), Петер Жилирон (Швейцария, 40) и Григорий Суркис (Украйна, 38). На балотаж в управата се промъкна и румънецът Мирча Санду. Така Балканите направиха истински пробив за следващите 4 години в Европа.

Първото заседание на новата управа ще е през юни най-вероятно в Истанбул. На него ще бъдат разпределени и ресорите на членовете й.

“Браво на Боби! Направи го тихомълком и въпреки всичко”, не скри задоволството си вицепрезидентът на БФС Йордан Лечков.

“Това е изключителен успех за българския футбол”, каза другото вице Атанас Фурнаджиев, който присъства на заседанието в Париж.

Преди това Мишел Платини бе преизбран за президент на УЕФА с пълно единодушие, след като нямаше друга кандидатура.

БФС ще трябва да направи нова структура, която да се бори с нелегалните залози и черното тото, реши още конгресът на УЕФА. Тя ще работи в тясно сътрудничество с МВР и прокуратурата.