И Дикме похвали Касим Дал за куража да каже истината

Архив Варна

15-01-2011, 11:24

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Бившият земеделски министър Мехмед Дикме днес стана поредният напуснал ДПС политик, който похвали Касим Дал за куража му да се опълчи срещу лидера Ахмед Доган.

Отдавна няма чуваемост в ДПС. Очаквам партията да се капсулира след изявата и оставката на Касим Дал. Той каза това, което всички мислят, знаят го, но не го казват.

Това каза Мехмед Дикме в предаването "Седмицата" на Дарик радио.

Тенденцията да не се говори за проблемите в партията е започнала преди 7-8 години, посочи Дикме и добави, че тогава започва капсулирането и неприемането на мнение, различно от това на една определена клика. Според него това вероятно се е случило и след убийството на Илия Павлов, защото по думите на Мехмед Дикме между лидера на ДПСАхмед Доган и покойния шеф на Мултигруп е имало силна връзка, чието прекъсване със смъртта на Павлов е повлияло на Доган.

Решаване на икономическите проблеми на определен кръг от хора, а не решаването на обществените проблеми е вече в центъра на политиката на партията, обяви Дикме.

Според него лидерът на ДПС е изградил лош имидж на себе си, противопоставил е политическите партии на себе си, а оттук и на партията. Бившият министър предположи, че това може да рефлектира и върху електората на партията.

Ако няма реформи в движението, то след 3-4 години авторитетът и подкрепата към ДПС ще спадне, прогнозира Мехмед Дикме.