Държавата погна и себе си за незаконни строежи

Мисия Варна

21-12-2010, 13:48

Снимка:

ВАРНАУТРЕ.БГ

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Държавата започна да руши вече и обекти, строени от самата нея.

При това преди повече от 35 години.

Такъв странен етюд наблюдаваха днес бездомните кучета на плажа в Аспарухово. В епичната битка с незаконното строителство този път падна...тоалетна, строена за нуждите на плажуващите през 60-те години на миналия век. Докато проверявали сградите по пясъчната ивица обаче, от РДНСК се натъкнали на едноетажната тухлена постройка, за която липсвали каквито и да е строителни книжа.

Фактът, че това е единствената обществена тоалетна на огромната плажна ивица и при това е строена преди сегашните строителни правила да влязат в сила, не помогнал за запазването й.

Концесионерът - фирмата на ТИМ "Варненски бряг", направил опит да спаси постройката и дори намерил бумагите по построяването й, твърдят запознати. Отговорът на строителните власти бил, че концесионерът не е страна по спора.

Единственото му право обаче е да разчисти след багера, който за по-малко от 20 минути рушна постройката. И да измисли как да се отърве от септичната яма, върху която е бил построен соцклозетът. Освен, ако всичко това не е поредният театър, замислен да изчисти терен за нова лъскава кръчма на пясъка.
{gallery}VARNA/2010-12-21-asparuhovo-wc{/gallery}