Още проблеми на летищата в Лондон и Франкфурт

Архив Варна

21-12-2010, 10:22

Снимка:

СНИМКА: АР

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Големите закъснения и отмяната на полети продължава и днес на европейските летища, включително на Хийтроу в Лондон, и на влака Eurostar, свързващ Острова с Европа, оставяйки хиляди блокирани по летищата броени дни преди Коледа, предава АР.

Въпреки прогнозата, снеговалеж над "Хийтроу" през нощта нямаше, което позволи на екипите по почистване да засилят работата си.

Въпреки това, повече от половината от полетите на най-натоварения международен транпортен възел на Европа, се очаква да бъдат отменени.

Пътуващите са били предупредени да не идват на летището, освен ако тяхната авиокомпания не е потвърдила, че полетът им ще се осъществи.

Очакват се и големи закъснения.

Eurostar, жп линията, която свързва Англия с Франция и Белгия, също препоръчва на пътниците да отменят своите пътувания в близките дни. Те ще получат пълно

възстановяване на закупените билети.

Дълги опашки от хора, които се опитват да се качат на влаковете, се редят извън тернимала St. Pancras в централната част на Лондон за втори пореден ден.

Има сериозни транспортни проблеми и в Германия.

Новият снеговалеж принуди летището във Франкфурт - най-голямото в Германия, да спре излитанията и кацанията за няколко часа рано тази сутрин.

Летищните власти заявиха, че полети са спрени малко след 5 часа сутринта местно време.

Първата писта отвoри врати за работа в около 8.30 часа и служителите работят, за да изчистят останалите. Около 300 полета бяха отменени.

Франкфурт отмени стотици полети през последните дни, много от които в резултат на проблеми на други летища в Европа, предимно на "Хийтроу".

Ситуацията в Брюксел се облекчи през нощта, като опасеснията за недостиг на течност за размразяване не се реализираха.

Повече полети от очакваното успяха да излетят, след като летището успя да си осигури достатъчно течност за повечето самолети, заминаващи днес.