"24 часа": Ново Велико преселение! Отиваме в Никарагуа

Архив Варна

16-12-2010, 06:05

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Най-справедливо би било, ако българите незабавно стегнат куфари и имигрират не в САЩ и Испания, а в Никарагуа.

При това вкупом. А на изконната българска територия, на земята, “колкото човешка длан”, ще е редно да се заселят всички парагвайци. Така би се случило, ако в света победи идеята за географския социализъм – на всеки народ да се полага толкова територия, колкото отговаря на броя му.

Идеята е на канадския блогър Джон Палмър и бе публикувана на сайта му reddit.com. Тя намери широк отзив и в Германия, тъй като според Палмър немците би трябвало да заемат територията на Саудитска Арабия. “Най-сетне нефт”, възкликнаха възхитени от подобно предложение германските вестници. “24 часа” се поразровил из картата на Палмър, за да види какво точно предлага той.

Според блогъра не е честно милиарди индийци да се гъчкат в клоаките и кьошетата на сегашната си родина, а руснаците и канадците да се ширят върху километри необятна площ. Той предлага най-многобройните нации да се заселят в най-големите по площ държави. В съставения от него списък почти всеки народ трябва да се пресели. Изключение правят само САЩ и Южна Африка, в които съотношението между брой жители и площ е справедливо.

Българите обаче трябва да получат малко повече от досегашната си територия. Вместо нашите близо 110.994 кв. км,  е по-добре да заемем земята от 129.494 кв. км на никарагуанците. В новия атлас съседи ще са ни на север Либия, която ще се пресели на мястото на Хондурас, а на юг Босна и Херцеговина, която пък ще се озове на територията на сегашна Коста Рика.

Как ще изглеждат тогава Балканите? В България ще се заселят 6.375.830 млн. парагвайци. Вместо румънците на север съседи ще са им гвинейците.  На мястото на Турция пък ще се пресели Мароко, а гърците ще идат да ловят риба в Нова Зеландия. Естествено, китайците, като най-многолюдни, ще имат право върху най-голямата страна – Русия. Руснаците пък ще трябва да се сместят на територията на Казахстан. Индийците ще си отдъхнат в степите на Канада, канадците отиват в Пакистан, пакистанците – в Австралия, а на територията на Индия ще се заселят нигерийци.

Географският социализъм ще докара и социален ред и справедливост. Така например Израел и Палестина най-сетне ще бъдат разделени, а в горещата ивица Газа ще трябва да се научат да живеят презадоволените люксембургци. Южна и Северна Корея ще ги делят континенти – Сеул се измества в Колумбия, а Пхенян – в Ботсвана. Унгарците пък, които си спечелиха славата на ксенофоби, ще трябва да се научат на толерантност, приклещени между Кения и Бенин. Проблемът на тази идея е само в това, че броят на населението на държавите се мени всяка седмица, така че преселението няма никога да спре.