Министър Цветанов: Няма разработка за Ваньо Танов

Архив Варна

24-11-2010, 11:26

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Вътрешният министър и вицепремиер Цветан Цветанов обяви в ефира на БиТиВи като несериозни твърденията на Румен Петков, че стои зад решението визата му за САЩ да бъде отнета  и отказа да коментира всичко, свързано с Румен Петков, за да не отклонява обществото от актуалните теми, които го вълнуват.

Цветанов  обясни, че се съгласил с казаното от Ваньо Танов, защото е бил директор на ГДБОП и не може да не вярва на един директор на тази служба. Министърът припомни, че е имало анкетна комисия в парламента за бившия вътрешен министър и там също може да бъде направено разследване.

Танов се ползвал с доверието на премиера и вицепремиера Дянков заради успехите в събирането на акцизите, бе категоричен Цветанов. За шефа на митниците няма оперативно дело и разработки, категоричен бе Цветанов..

„Тече проверка за имотното ми състояние и съм единственият политик, който е дал възможността всички тайни на личния живот на един човек да бъде проверяван от институциите. Няма от какво да се притеснявам”, отговори Цветанов  на твърденията на Румен Петков, че обвиненията срещу него целят да се отклони вниманието от имотното състояние на Цветанов

Вътрешният министър обясни нарастването на битовата престъпност с рецидиви, и обясни, че органите на реда залавят извършители на подобни деяния, но след известен престой в ареста те излизат и извършват същите престъпления. Полицията отново ги залавя и всичко се повтаря, коментира Цветанов.

Цветанов определи прокуратурата и съда за естествените си партньори в борбата срещу организираната престъпност . Той посочи, че редица престъпници, в т. ч. Лихварите от Видинско, напр. били на свобода, независимо, че се води дело срещу тях.