Наоми Кембъл и руски олигарх вдигат сватба

Новините

04-11-2010, 11:42

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Супермоделът Наоми Кембъл се омъжва за руския милиардер Владислав Доронин в Долината на царете, съобщи ИТАР-ТАСС.

Египетският вестник „Ал Ахрам" пише, цитиран от агенцията, че сватбата ще бъде на седми декември в Египет, в древноегипетски храм в Луксор. Тържествата ще продължат два дни, уточнява изданието.

40-годишната Наоми и 7 години по-старият руски олигарх ще произнесат клетва за вярност в присъствието на гости, сред които редица холивудски звезди и знаменитости от модата и дизайна.

За място за брачната церемония е избран храм в Луксор, посветен на царя-слънце Амон, построен през 14 век преди нашата ера.

Една от главните функции на храма за времето си е било провеждането на празника „Опет", който е съвпадал с периода на пълноводие на Нил.

Кулминацията му била тържествена процесия, в която жреците носели статуи на фиванската триада - Амон, Мут (небето, Богинята-майка, покровителка на майчинството) и Хонсу (Богът-луна).

За притежаващия 1,887 млрд. долара Доронин не се знае много.

Известно е, че е започнал да се занимава с покупко-продажба на имоти през 1990 г, след което се прехвърлил в строителния бизнес.

Компанията му „Капитал груп" се ползва с протекцията на властите, строи офиси, луксозни жилища и небостъргачи.

Романсът между Доронин и Кембъл датира от няколко години, като през 2008 г. олигархът подари на изгората си колие със 142 диаманта.

Дребна подробност е, че руският бизнесмен по това време бил женен и има 12-годишна дъщеря.