Т. Дончева: Хората мислят, че безнадеждността е тук

Архив Варна

01-11-2010, 08:20

Снимка:

SOFIA PHOTO AGENCY

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

„Върнахме се в ерата на нравите, в които трябва да си мълчиш, да се навеждаш и да си адекватен на това, което иска управляващият.

Животът в България се върна отпреди 1990 година”, каза по Нова ТВ Татяна Дончева, ексдепутат и  председател на "Движение 21".

Тя коментира, че такива неща никога не са се случвали през последните 20 години, а само при ГЕРБ. Според нея поведението на медиите внушава на хората чувството за безнадеждност. Хората си мислят, че безнадеждността е тук и „по-добре да напусна и да си взема шапката”. Навремето слабият герой беше Бойко, сега вече Бойко има друго себеусещане, смята тя.

Прогнозата на Дончева е, че президентските избори няма да имат съществено значение, значението ще бъде хазната за живота на страната. „Българинът ще трябва да изпие горчивата чаша на слънчасването си миналата година лятото. Когато хората се водят от безпринципни съображения и от дребни сметки, накрая остават излъгани”, категорична бе Татяна Дончева.

Нацията има нужда от енергия и от посока, и от отговорни водачи. Ще се въртим в този омагьосан кръг, докато не разберем, че освен желание, трябва да вложим усилия, упоритост, търпение, копаене на нивата, допълни Дончева. Трябва да се научим да се измерваме с най-високите образци на времето и да имаме национално самочувствие заради проблемите, които сме преживели, а не защото имаме приятелски отношения с членките на Евросъюза. Аз не очаквам спасение от чуждите хора. Тази нива чака нас, каза в заключение Татяна Дончева.