Арестуваха един от най-издирваните италиански мафиотски босове

Архив Варна

24-10-2010, 18:15

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Полицията в Италия арестува 38-годишният мафиотски бос Герландино Месина, който се издирва от 1999 г. за убийства, предаде ekipnews.com.

Той е задържан при спецоперация в град Фавара, намиращ се в югозападната част на остров Сицилия.

Месина беше арестуван в къща заедно с още един човек. Двамата били въоръжени, но не са успели да реагират при внезапното нахлуване на спецчастите. Герландино Месина е в списъка на 30-мата най-издирвани престъпници на Италия.

От полицията се похвалиха, от който остава да бъдат заловени само още 2-ма мафиоти. Месина е  28-ят заловен престъпник, който вкарваме в затвора, уточниха от полицията. Според италианските медии обаче на свобода се намират още 16 мафиотски боса.

„Залавянето на Герландино Месина е смъртен удар за мафията", обяви министърът на вътрешните работи Роберто Марони.

Мафиотът е осъден задочно за участие в организирана престъпна група и убийства, включително това на карабинера Джулиано Гуазели през 1992 г.

Герландино Месина е син на мафиота Джузепе Герландино, убит през 1986 г. при разчистване на сметки между криминални групировки в Италия.  

Според някои италиански медии Герландино Месина е смятан за втория човек в сицилианската мафия след Матео Месина Денаро, който все още се укрива.