Едри индустриалци се срещат с министри

Новините

18-10-2010, 08:59

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Предизвикателствата пред икономиката, проблемите, свързани със законите за ДДС и акцизите, климатичните промени, използването на възобновяемите енергийни източници и биогоривата,

както и образуването на такса смет са темите, които ще обсъдят представители на най-големите компании, работещи в България и членове на Европейската кръгла маса на индустриалците (ERT), с членове на правителството.

На срещата освен българските компании, членуващи във форума, ще присъства и делегация от централното звено на ΕRT. Предвидените срещи са с ключови за бизнеса министри - финансовият Симеон Дянков, икономическият Трайчо Трайков и екоминистърката Нона Караджова.

Европейската кръгла маса на индустриалците е форум, който включва около 50 европейски индустриални лидери. Целта е да се развива конкурентноспособността и да се стимулира растежът на икономиките в Европа. В ΕRT членуват председатели на управителни съвети и изпълнителни директори на големи европейски фирми. У нас организацията обединява  компании с над 3 млрд. лв. оборот за последната година, в които работят повече от 10 хил. души. Общите им инвестиции в страната за последните пет години са повече от 1 млрд.лв. Те са и сред най-големите данъкоплатци в страната. Координатор на съвета за България е изпълнителният директор на ОМВ Теодора Георгиева.