"Бентли" изтегля 820 коли заради опасна емблема

Архив Варна

23-09-2010, 14:41

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Производителите на луксозните автомобили Bentley изтеглят 820 продадени коли, заради опасения, че известният орнамент сивол на марката - "Крилато B",

което украсява предния капак, би могло да нарани хора по време на произшествие, тъй като не може да се прибере, предава АП.

От европейския офис на Bentley Motors, който се намира в Берлин, заявиха в четвъртък, че решението засяга 620 коли в Съединените щати и Канада и 200 в Европа, които имат добавено украшението.

Става дума за моделите Arnage, Brooklands и Azure, произведени между октомври 2006 и март 2009 година.

Компанията съобщава, че няма съобщения за наранявания, но един дилър на Bentley забелязал, че пружинният механизъм под украшението е с тенденция към корозия и може да не функционира винаги правилно.

Опасенията са, че ако украшението на капака не се прибере, то може да увеличи риска от нараняването на пешеходец при катастрофа, съобщава Aгенцията за безопасност на трафика към американското Министерство на транспорта на своя уебсайт.

"Оттеглянето е по-скоро теоретично", заяви говорителят на компанията Ричард Дърбин в телефонно интервю от Крю, Англия, където се произвеждат автомобилите Bentley.

"Ние искаме орнаментът да се прибира възможно най-бързо, а в някои случаи той не го прави".

Той допълни, че самото украшение не е податливо към корозия, тъй като е от неръждаема стомана.